Review; Onze eerste Taste of Amsterdam!

taste-of-amsterdam-2014

Mijn vriend werkt al jaren lang (naast zijn studie) als kok en heeft een passie voor gastronomisch, culinair maar vooral erg lekker eten.
Voor zijn 25e verjaardag heb ik hem samen met mijn ouders een 10 gangen diner bij een Michelin ster restaurant gegeven, daarnaast heeft hij van mij nog 2 kaartjes voor de Taste of Amsterdam gekregen. Dit is HET culinaire festival van het jaar.

Op 15 mei gingen wij naar Amsterdam, we hadden eigenlijk geen idee wat we konden verwachten maar we hadden er hoe dan ook zin in, het was ook hééérlijk weer!
Sowieso is het leuk om samen iets gezelligs te doen tussen onze drukke (en soms erg uiteenlopende) schema’s door 🙂
Eenmaal in het Amstelpark aangekomen, beviel het ons gelijk. Er hing een leuke sfeer en alles was leuk aangekleed (het deed me soms een beetje denken aan De Parade). Verschillende bekende restaurants (met of zonder ster) uit Amsterdam en omstreken hadden in het park een klein restaurantje opgezet met een aantal gerechten op de kaart die je door middel van munten kon bestellen.
Wij hadden samen bedacht om elk gerechtje te delen zodat je meer verschillende dingen kon proeven, en omdat we het gewoonweg leuk vinden!
Ook had je erg veel drinkgelegenheden, Remy Martin was er met een complete cocktail bar, Martini maar ook kon er gewoon een wijntje besteld worden.
Er liepen veel BN’ers rond en erg veel bekende chefs, ook van masterchef 2014 waren er (finale) kandidaten en alle drie de chefkoks aanwezig, leuk om te zien!
In het theater werden er kookdemonstraties gehouden, een bekende kok maakte een gerecht van zijn/haar kaart en vervolgens kon iedereen proeven.
Ook werd er ready,steady,cook nagedaan.

Na ongeveer 5 uur daar geweest te zijn, veel verschillende dingen te hebben geproefd zowel eten als drinken hadden wij een erg geslaagde avond (en een lege portemonnee) en was het tijd om weer de trein terug te pakken. Hou je van festivals, culinair eten en de belevenis? Ga dan absoluut naar the Taste of Amsterdam!
Elk jaar wordt dit gegeven in mei, een kaartje kost maar 9,50 en de gerechtjes variëren tussen de 6 en de 10 euro.
Hieronder een een kleine indruk van onze avond.. klik op de foto voor een grotere versie
Collage 2014-05-24 22_47_38

Foto links boven: twee Martini Royale, heerlijke dorstlesser in een decadent groot glas
Foto rechts boven: Ons eerste gerechtje, een Aziatische surf en turf met geroosterd buikspek, kreeft en gemarineerde tonijn.
Foto midden: Indruk van de Taste of Amsterdam (begin van de avond genomen, dus nog niet zo druk)
Foto links onderin: Ons laatste gerechtje; eend met een crème van doperwten, cognac jus, een chipje van truffelaardappel en groentes
Foto rechts onderin: Starbucks, can’t go with the train without it! ❤ caramel macchiato

Kennen jullie dit festival? Zijn jullie er al eens geweest of van plan om te gaan? Wij gaan sowieso volgend jaar weer!!

Advertenties

4 gedachtes over “Review; Onze eerste Taste of Amsterdam!

  1. Wat leuk! Ik woon er dicht in de buurt 🙂 Ben niet geweest, denk volgend jaar met zusjelief! Starbucks is always à good idea ;). Hmmm! Leuke foto’s… Krijg lekkere trek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s