Recept #8: Pita met Falafel en homemade knoflooksaus

Gister heb ik bij een vriendinnetje gegeten en hebben we heerlijk buiten gezeten met veel wijntjes. We hebben de salade uit mijn vorige post gemaakt met een Falafel pita. Falafel is van oorsprong een Libanees gerecht, het zijn balletjes gemaakt van gestampte kikkererwten met verschillende kruiden.
De balletjes worden meestal gefrituurd maar je kunt ze ook in de pan bakken in wat olijvenolie. Ik heb nu de kant en klare versie gebruikt maar je kunt het ook eenvoudig zelf maken, dat recept post ik een andere keer!

Hieronder lees je het recept van gister:

Ingrediënten:

Kant en klare falafel balletjes van de supermarkt, knoflook, aubergine, rode paprika, kerrie, sjalotje, yoghurt mayonaise, crème fraîche, pita’s

Stap 1: Snijd de aubergine en de paprika in stukjes en bak dit in wat olijvenolie in de pan, voeg een sjalotje toe.

Stap 2: Breng dit op smaak met zout, peper en kerrie poeder

Stap 3: Verwarm de oven voor en bereid de pita broodjes zoals op de verpakking staat beschreven

Stap 4: Bak de falafel kort in de pan met wat olijvenolie

Voor de knoflooksaus:

Stap 1: Doe in een bakje 1 eetlepel crème fraîche en 2 eetlepels yoghurt mayonaise. Doe er 2/3 knoflookteentjes bij.

Stap 2: Breng op smaak met zout en peper

Tip: Je kunt er wat water of witte wijn bij doen. Wat peterselie is ook lekker erdoorheen!

Nu kun je je pita gaan vullen met het aubergine mengsel, wat sla en de Falafel!

falafel

Zoals jullie zien heb ik een nieuwe layout!

Do you like it?!

Advertenties

3 gedachtes over “Recept #8: Pita met Falafel en homemade knoflooksaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s