Recept #5: Salade met champignons en parmezaan

Het werd weer eens tijd om een lekker recept te bloggen, ik heb deze lauwwarme salade wel eens vaker gemaakt en wil het graag met jullie delen!
Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je deze heerlijke salade maakt, dit keer ook met een paar foto’s!

Ingrediënten: Rucola melange, kastanje champignons, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, courgette en balsamico saladedressing.
De balsamico die ik gebruik is een saladedressing en bevat ook olijvenolie, bij stap 3 zie je een foto.

Stap 1: Rooster de pijnboompitten kort even in de pan, let op dit kan ineens erg snel gaan!

Stap 2: Doe een beetje olijvenolie in de pan en bak de stukjes courgette en de kastanjechampignons (of normale champignons). Voeg naar smaak een beetje peper en zout toe.

Stap 3: Blus de courgette en de kastanjechampignons af met een scheutje balsamico saladedressing. Hierna is het klaar om gemengd te worden met de rucola melange.

20140411_181028

Stap 4: Voeg de parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten toe aan de salade en doe er nog een beetje balsamico saladedressing overheen.

Et voila!

20140411_174238

Met deze salade kun je ook weer eindeloos variëren, vandaag heb ik er courgette bijgedaan maar je kunt ook voor een andere groente kiezen. Met een lekker stukje vlees of vis erbij heb je een heerlijke maaltijd.

Tip: Om er een maaltijdsalade van te maken kun je een biefstukje (in reepjes) erdoor heen doen!

Advertenties

2 gedachtes over “Recept #5: Salade met champignons en parmezaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s